Składniki:
jabłka 4 sztuki,
rabarbar 1,5 szklanki,
cynamon Prymat 2 łyżeczki,
jajka 3 sztuki,
masło lub margaryna 1/2 kostki,
cukier 3/4 szklanki,
mąka tortowa 1,3/4 szklanki,
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jajka, miękka palma, cukier utrzeć mikserem z 4 minuty
wsypać mąkę z proszkiem i utrzeć mikserem na dość gęste ciasto
tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki posmarować masłem i na dno dać ciasto
na wierzch ciasta lekko wciskając położyć cienkie ósemki papierówek, rozsypać ze szklanki rabarbar surowy i posypać cynamonem i można też z 2 łyżeczki cukru
jeśli nie lubisz cynamonu to posyp tylko cukrem i np. wanilinowym czy waniliowym....
piec w 200C około 40-45 minut i ciasto wyjąć z blaszki wystudzone
ciasto jest smacznie owocowe............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz