Składniki:
kaszanka 5 sztuk,
cukinia 1 sztuka,
cebula 3 sztuki,
natka pietruszki 1/2 pęczka,
kucharek - do smaku,
olej rzepakowy - ile potrzeba
cebule pokroić talarki i posypać 1 łyżeczką cukru, na 2 łyżkach oleju usmażyć na złocisto do smaku posypać kucharkiem, przełożyć na talerz
na tłuszczu po cebuli podsmażyć pokrojone w talarki cukinie posypane kucharkiem do smaku, delikatnie je mieszając, przełożyć na talerz
następnie do tego samego rondla dodać 4 łyżki oleju dodać pokrojoną na kawałki kaszankę bez flaka i usmażyć, dodać posiekaną natkę pietruszki
wokoło talerza poukładać plastry cukinii, na środku dać porcję cebuli, łyżką do lodów nałożyć porcje kaszanki na przemian z ciut cebulą, można ozdobić pomidorkami i papryką z fetą - kaszanka w połączeniu z cukinią,cebulą jest pyszna, warto spróbować, my lubimy zjeść z bułeczką........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz