Składniki:
woda 4 litry,
kości schabowe 3/4 kg,
włoszczyzna 1 pęczek,
kapusta biała 1 sztuka,
kucharek 2 łyżki,
papryka ostra 1 łyżeczka,
makaron 2 szklanki,
natka pietruszki 1 pęczek,
przyprawa do zup - do smaku
kości schabowe zagotować w niedużej ilości wody i ją wylać, kości opłukać
do garnka z kościami wlać 4 litry wody i gotować do miękkości, kości wyjąć na talerz, obrać mięsko i można dodać do zupy lub zostawić np. do farszu
do wywaru dać pokrojoną dość grubo włoszczyznę, kucharka i gotować z 10 minut
teraz dać pokrojoną kapustę młodą, wsypać makaron gwiazdki, dodać paprykę ostrą, gotować z 15 minut na mniejszym ogniu co jakiś czas mieszając
na koniec wsypać posiekaną pietruszkę i przyprawę w płynie do smaku.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz