Składniki:
jajka 3 sztuki,
cukier 1/2 szklanki,
margaryna 1/2 kostki,
mąka tortowa 1,5 szklanki,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
jabłka prażone 330 gram/słoik,
marmolada 300 gram,
cukier puder - ile potrzeba
całe jajka, cukier i miękką margarynę utrzeć mikserem z 5 minut - masa ma konsystencję zważoną, ale to ma tak być
wsypać mąkę z proszkiem i miksować ze 2 minuty na gęste dość ciasto
tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki posmarować tłuszczem
do blaszki dać 3/4 ciasta - jabłka prażone - porcje marmolady wieloowocowej
następnie na wierzch dać resztę ciasta
piec w 200C około 40 minut i zostawić do wystudzenia
wystudzone ciasto posypać pudrem cukrem............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz