1 kg ser typu homo gęsty, 20 dag biszkopty okrągłe, 1 litrowy słoik gruszki z kompotu, 1 tabliczka czekolada gorzka, 2 opakowania galaretka cytrynowa, 1 opakowanie galaretka wiśniowa, 1/2 szklanki cukier drobny
ser typu homogenizowany bezsmakowy z wiaderka przełożyć do miski i mikserem ubić z cukrem
gruszki z kompotu pokroić w kostkę i na sitko aby odciekły z soku
2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 300 ml gorącej wody
do serka dać gruszki, ostudzoną galaretkę i mikserem wymieszać
tortownica 20cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia
na dno poukładać biszkopty i wylać na nie masę serową
czekoladę rozdrobnić w rozdrabniaczu lub zetrzeć na tarce
wsypać do masy serowej i delikatnie w blaszce zamieszać
schować do lodówki do stężenia sernikowca
galaretkę wiśniową rozpuścić w 400 ml gorącej wody i ostudzoną wlać na sernikowca do lodówki schować na kilka godzin
sernikowiec jest nie za słodki i jakby mniej kaloryczny no i bardzo łatwy i tani w przygotowaniu.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz