Składniki:
4 sztuki jajka,
1/2 szklanki cukier,
800 ml jogurt wiśniowy gęsty,
2 opakowania budyń śmietankowy,
200 gram biszkopty,
1 tabliczka czekolada gorzka,
- ile potrzeba cukier puder
żółtka utrzeć z cukrem na kogel-mogel
do masy dać dwa duże gęste jogurty wiśniowe i mikserem na gładkie ciasto
wsypać budynie i mikserem dobrze wymieszać
na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie łyżką wymieszać
tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia
na dnie poukładać biszkopty i wlać do formy ciasto
ułożyć na cieście kostki czekolady i piec w 200C około 40-45 minut
zostawić w blaszce do wystudzenia
dobrze wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem
sernikowiec jest pyszny i wart polecenia........SMACZNEGO!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz