Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka,
10 mniejsze pieczarki,
1 sztuka cebula czerwona,
3 łyżki olej rzepakowy,
1 łyżeczka vegeta,
3/4 łyżeczki chilli suszone zmielone,
2 łyżki tarta bułka,- ile potrzeba ser żółty gouda,
4 łyżki olej rzepakowy,
1 łyżka mąka pszenna do obsypania,
5 szklanek woda,
1 kubek śmietana,
2 łyżki mąka pszenna,
2 łyżki natka pietruszki
na oleju zeszklić czerwoną cebulę i dodać pokrojone dość drobno pieczarki, podsmażać z 5 minut
do pieczarek dodać zmielone suszone papryczki chilli, vegetę, tartą bułkę i wszystko dobrze wymieszać na patelni, zostawić do wystudzenia
umyte i suszone ręcznikiem papierowym 2 całe piersi włożyć do worka i rozbić na 2 płaty mięsa
na mięsie ułożyć farsz i ser żółty, ciasno zwinąć i spiąć wykałaczkami lub nitką
obsypane mąką na gorącym oleju zrumienić roladki z każdej strony
pozostały farsz jeśli został to dodać do rondla
wlać 5 szklanek wody i pod przykryciem dusić z 30 minut na mniejszym ogniu
roladki wyjąć z rondla na talerz i do wywaru wlać śmietanę 12% słodką wymieszaną z mąką i mieszając zagęścić sos i dodać natkę pietruszki
przed podaniem na obiad usunąć wykałaczki......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz