Składniki:
1/2 kg mielone z łopatki,
3/4 szklanki płatki owsiane górskie,
1 sztuka jajko,
1 sztuka mała cebula,
2 łyżeczki vegeta,
2 łyżki tarta bułka,
1 sztuka mała papryczka chilli,
- ile potrzeba olej rzepakowy,4 szklanki woda,- maggi do smaku,2 łyżki śmietana gęsta słodka 18%,1 łyżka mąka,
2 saszetki kasza gryczana
mielone dobrze wyrobić z jajkiem, płatkami, cebulą, tartą bułką, vegetą, drobno pokrojoną papryczką chilli
uformować okrągłe kotlety nieduże i na oleju je zrumienić
przełożyć do rondla, zalać wodą i gotować na mniejszym ogniu z 20 minut
zagęścić sos śmietaną wymieszaną z mąką i dodać 1 łyżkę natki pietruszki i do smaku dodać maggi
podać z ugotowaną kaszą gryczaną i np. z buraczkami........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz