Składniki:
2 sztuki udka kurczaka,
1 sztuka pierś z kurczaka,
4 sztuki skrzydełka kurczaka,
1/2 kg chudy szponder wołowy,
2 sztuki marchew,
1 mały seler,
1 sztuka pietruszka,
2 łyżki natka pietruszki posiekana,
1 sztuka papryczka chilli,
1 opakowanie żelatyna,
1 łyżka vegeta,
- do smaku maggi
- ile potrzeba cytryna
ugotować porcje kurczaka, szponder z warzywami do miękkości w 3 litrach wody
do smaku doprawić vegetą i maggi
ostudzone mięsa obrać z kości i pokroić, ze szpondra tylko chude mięso pokroić, marchewkę też pokroić w kostkę
papryczkę chilli razem z pestkami pokroić i dodać do mięsa, wymieszać z natką pietruszki
żelatynę na 1 litr wywaru rozpuścić w gorącym rosole i zalać mięso w naczyniu - ja użyłam szklanej keksówki - pozostały wywar użyłam do zupy pomidorowej
odstawić na kilka godzin do lodówki do stężenia galaretki.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz