Składniki:
1/2 kg mielone wieprzowe,
1 sztuka jajko,
1 sztuka bułka namoczona w wodzie,
1 sztuka cebula,
1 sztuka pomidory,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
1 łyżeczka vegeta,
1/4 szklanki tarta bułka,
- ile potrzeba olej do smażenia,
1 łyżka koperek siekany
mielone wymieszać z bułką odciśniętą z wody, pieprzem , jarzynką kucharka
dodać drobno posiekaną cebulę z pomidorem bez skórki, koperek i wymieszać wszystko
wsypać tartej bułki jeśli masa jest za luźna i wymieszać, formować kotlety mielone i smażyć na oleju na rumiano z obu stron
usmażone przykryć pokrywka i dusić z 3 minuty na średnim ogniu
podać z ziemniakami i np. mizerią na jogurcie.....SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz