Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka,
1/2 łyżeczki pieprz czarny świeżo mielony,
1/2 łyżeczki sól morska,
1 łyżeczka czosnek granulowany,
2 sztuki jajka,
- ile potrzeba olej rzepakowy,
1/2 kg ziemniaki,
- jaką lubisz surówka,
- ile potrzeba mąka pszenna,
1 łyżka koperek siekany
pierś podzielić na porcje kotletowe
opłukać mięso i na ręczniku papierowym osuszyć
każdy kotlet posypać pieprzem solą, czosnkiem i przez woreczek bardzo delikatnie rozbić tłuczkiem kotlety
jajka roztrzepać w naczyniu z ciut olejem - panierka lepiej się trzyma, każdy kotlet maczać dobrze w jajku i obtaczać w mące
smażyć na gorącym oleju na złocisto z obu stron
podać z gotowanymi ziemniakami i np. buraczkami na ciepło i marchewką z masłem, posypać koperkiem.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz