50 dag żółta fasolka, 1 litr woda, 2 duże czosnek ząbki, 1 łyżka masło, 1 łyżeczka sól morska guerande Royal Brand
z fasolki usunąć końcówki i dobrze opłukać
zalać wodą i gotować z 20 minut na mniejszym ogniu
z 5 minut przed końcem gotowania dodać sól, ząbki czosnku, masło, gotową fasolkę odlać na sito - tak przygotowaną lubimy podjadać po kolacji.......SMACZNEGO!!!
Royal Brand - SÓL MORSKA GUERANDE: kraj pochodzenia Francja - sól z atlantyckiego wybrzeża Bretanii zielonoszare zabarwienie powodują naturalne minerały - zastosowanie: wzbogaca wszystkie dania, szczególnie owoce morza, steki i pozostała cała gama dań kuchni francuskiej - opakowanie: szklany praktyczny słoik z dużym otworem, co ułatwia nabieranie soli łyżeczką - pojemność: 200 gram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz