40 dag mielone z indyka, 1 sztuka jajko, 1/2 szklanki bułka tarta, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 1,5 łyżeczki vegeta, - ile potrzeba ser żółty, - ile potrzeba pomidor, - w opisie kapusta młoda, 1/2 kg ziemniaki młode, 3 łyżki smalec
kapustę 1 główkę dość drobno pokroić i zalać 1 szklanką wrzątku
dodać 1 łyżkę masła, pieprz, magę kucharka, soli i dusić z 20 minut mieszając
na koniec wsypać 2 łyżki mąki i szybko zagęścić kapustę, wsypać koperek 1 pęczek
ugotować młode ziemniaki w osolonej wodzie
mielone z indyka wymieszać z przyprawami, jajkiem, tartą bułką i na smalcu smażyć rumiane kotlety
na mielonym położyć 2 plasterki sera żółtego i krążek pomidora i włożyć do mikrofali lub piekarnika, aby ser się stopił
podać z z młodymi ziemniakami, kapustą, posypać pieprzem.....SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz