Składniki:
1/2 sztuki/ok.1kg kura,
50 dag szponder wołowy,
4 sztuki ziele angielskie,
2 sztuki liść laurowy,
1 łyżka jarzynka,
1 pęczek włoszczyzna,
1 łyżeczka pieprz mielony,
- do smaku magi,
1 pęczek natka pietruszki posiekana
mięsa oczyścić i umyć - włożyć do garnka z zimną wodą i zagotować
łyżką cedzakową zebrać "szumy"
na małym ogniu gotować z 1 godzinę
następnie włożyć obraną i umytą włoszczyznę, liście naci selera
dodać jarzynkę, pieprz mielony, maggi do smaku i ewentualnie soli
gotować do miękkości marchwi
podać z makaronem nitki Lubella, natką posiekanej pietruszki.....
SMACZNEGO!!!
1 komentarz:
jeszcze nie robiłam rosołu także z mięsa wołowego, muszę w końcu spróbować.
Prześlij komentarz