Składniki:
MOKRE,
2 sztuki jajka,
3/4 szklanki olej,
1 szklanka mleko,
1/2 szklanki cukier Królewski,
SUCHE,
3 łyżki czubate kakao,
1 torebka cappucino czekoladowe,
1 torebka cukier waniliowy Delecta,
1 łyżeczka czubata proszek do pieczenia Delecta,
2 szklanki mąka pszenna,
dodatki,
1 pudełko maliny,
- w opisie lukier
mokre składniki z cukrem dobrze ubić rózgą lub mikserem
wsypać suche składniki i "byle jak" wymieszać - ciasto muffinowe nie lubi dokładnego wyrabiania
kominkowa wysmarowana tłuszczem i tartą bułką
większą część ciasta wyłożyć do blaszki
na wierzch rozsypać umyte maliny
na maliny wyłożyć resztę ciasta
włożyć do nagrzanego prodiża (grzałka góra-dół) i piec około 40 minut =
inne piecyki temp. 200C, około 40 minut
upieczoną muffinę dobrze ostudzić
lukier: 4 łyżki pudru cukru - 1 torebka cappucino czekoladowe - mleko zimne około 1 łyżki = dobrze rozmieszać, aby nie był lukier za gęsty i polać nim muffinę
prawdziwie "malinowa rozkosz" w mocno kakaowej muffinie - w trakcie jedzenia chce się jej więcej zjeść.....polecam....
SMACZNEGO!!!!
4 komentarze:
Kusisz ;)
ale tylko tak na słodziutko...pozdrawiam...
Kakao i maliny to zawsze idealne połączenie :)
jaka apetyczna mmm :)
Prześlij komentarz