Składniki:
1/2 sztuki kura z rosołu,
- ile potrzeba warzywa z rosołu,
1 sztuka jajko,
1 łyżeczka papryka słodka,
1 łyżeczka pieprz mielony,
3/4 szklanki tarta bułka,
1/4 szklanki woda gazowana,
- ile potrzeba olej do smażenia
lubimy rosół z kury rosołowej, kura jako porcja w rosole nie za bardzo nam smakuje, ale w wersji smażonych kotletów to zjadamy co do okruszka
mięso kury (ok.3/4 kg miała połówka) obrać ze skóry i kości, marchewki, pietruszkę i kawałek selera wyjąć z rosołu
wszystko zmielić w maszynce na drobnym sitku
do mięsa dodać jajko, paprykę słodką, pieprz mielony, tartą bułkę i wody gazowanej, wszystko dobrze wymieszać
na oleju smażyć kotlety dość płaskie na rumiano z każdej strony
smaczne kotlety i na ciepło i na zimno.....
SMACZNEGO!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz