Składniki:
MOKRE:
** 2 sztuki jajka
** 1/2 szklanki olej
** 1 szklanka maślanka
** 1/2 szklanki cukier
SUCHE:
** 3 szklanki mąka pszenna
** 2 łyżeczki proszek do pieczenia
** 2 torebki rumowe cappuccino
DODATKI:
** 4 sztuki malaga czekoladki
** 20 dag śliwki bez pestek
** - ile potrzeba cukier puder
mokre składniki dobrze roztrzepać - ubić rózgą
wsypać suche składniki i "byle jak" wymieszać
do kominkowej posmarowanej olejem i obsypanej tartą bułką przełożyć z połowę ciasta
na ciasto położyć czekoladki malaga
na malagę poukładać dość gęsto śliwki bez pestek
teraz przełożyć resztę ciasta i w nagrzanym prodiżu piec około 40 minut 200C - po 20 minutach odłączyć dolną grzałkę (nie przypali się spód)
w piecykach,kuchenkach tyle samo piec w 200C
upieczoną muffinę zostawić do dobrego wystudzenia - potem posypać ją pudrem cukrem
muffina o bogatym smaku rumu, czekolady malaga, śliwek....
SMACZNEGO!!!!
2 komentarze:
O matko, to połączenie smakowe brzmi... rozpustnie :)
witam... i naprawdę tak smakuje....
Prześlij komentarz