Składniki:
50 dag kaszanka,
2 sztuki jajka,
- ile potrzeba tarta bułka,
4 łyżki smalec,
2 sztuki cebula,
- do smaku sól pieprz
jajka roztrzepać widelcem dobrze - dobrej jakości kaszankę pokroić w 2 cm plastry i obrać z flaka
jeśli jest szeroka to przeciąć na pół, nie będzie się łamać przy przewracaniu na patelni
obtoczyć dobrze w jajku kaszankę i tartej bułce - smażyć na smalcu na rumiano - dodać cebulę pokrojoną i posypaną solą i pieprzem, po zdjęciu z patelni gotowej kaszanki podsmażać jeszcze cebulę
kaszanka jest smaczna i do ziemniaków i do pieczywa na ciepło i zimno...
SMACZNEGO!!!!
2 komentarze:
jeszcze takiej nie jadlam .. ale kocham kaszanke :)
do wyprobowania
pozdrawiam
szczerze POLECAM....smacznego!
Prześlij komentarz