Wątróbkę oczyścić, opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, tackę włożyć do kosza bez rusztu (ten model Cecotec ma grzałki góra/dół i piecze na dnie i na górze), spryskać ciut olejem i ułożyć na tacce wątróbkę.
Obrane jabłko, cebulę pokroić w cienkie słupki do miski, wsypać przyprawy, wlać olej i magi i dobrze wymieszać i dać na wierzch wątróbki.
Ustawić program cukinia-warzywa 175C, 15 minut i piec watróbkę, 6 minut przed końcem zwiększyć w tym programie na max, 190C i piec do końca programu.
Gotową wątróbkę z tacką wysunąć na talerz, można do smaku posolić - z airfryera wątróbka jest jak masło, miękka, soczysta, krucha i aromatyczna cebulą z jabłkiem, prawdziwy rarytas i już nie będę wątróbki smażyć na patelni, już nigdy, a wątróbkę lubimy i często jest przyrządzana w różnych wersjach........SMACZNEGO!!!


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz