Składniki:
żeberka cielęce 1,5 kg,
przyprawa do żeberek 1 opakowanie,
smalec 1 łyżka,
woda 1 szklanka
kapusta biała 1 główka średnia,
sok pomidorowy 1/2 litra,
przyprawa w płynie 2 łyżeczki
Porcje żeberek natrzeć przyprawą do żeberek, w garnku szybkowara żeberka zrumienić z każdej strony, odłożyć na talerz.
Kapustę białą pokroić drobno, sparzyć gorącą wodą, wymieszać i po 3 minutach odlać wodę z kapusty.
Kapustę wsypać do garnka szybkowara po smażeniu żeberek, wlać sok pomidorowy, wymieszać.
Na kapuście położyć żeberka, wlać wodę, przyprawę w płynie maggi, po zasyczeniu pary w szybkowarze gotować na średnim ogniu 40 minut, szybkowar otworzyć jak spuści ciśnienie - cielęce żeberka są delikatne, mięsko kruche, soczyste, z białą kapustą w pomidorach smakują doskonale........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz