2017-09-26

wielowarzywna zupa z makaronem...

Składniki:


woda 3 litry, mięso gulaszowe z indyka 50 dag, zupa kalafiorowa mrożonka 1 opakowanie, kapusta biała 1/2 główki, cukinia 1 sztuka, kucharek 1,5 łyżki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, makaron - ile potrzeba, śmietana gęsta - ile potrzeba, natka pietruszki 1/2 pęczka

użyłam na zupę mix kalafiorów mrożonych z włoszczyzną = zagotować wodę z mięsem gulaszowym z indyka, zebrać "szumowiny" z wywaru, wsypać mrożoną zupę z kalafiorami, zagotować

dodać drobno pokrojoną kapustę, zagotować

dodać pokrojoną w kostki cukinię, wsypać kucharka, gotować wszystko z 15 minut na średnim ogniu

makaron świderki ugotować wg opisu na opakowaniu, odcedzić na durszlak

zupę przyprawić pieprzem mielonym, podawać z makaronem, śmietaną, posypać natką pietruszki - zupa jest sycąca, smaczna.........SMACZNEGO!!!