2017-07-05

sernik na zimno z czekoladą i truskawkami...

Składniki:


czekolada mleczna truskawkowa 100 gram, jogurt truskawkowy 300 ml, mleko 3,2% 500 ml, sernik 1 opakowanie, truskawki 1/2 kg, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie

sernik z opakowania wsypać do wysokiego naczynia, wlać zimne mleko, zimny jogurt, dodać pokrojoną czekolade truskawkową i mikserem z 5 minut wyrabiać na dużych obrotach

tortownica 24 cm, wyłożona papierem do pieczenia, do formy przełożyć sernik, powkładać połówki umytych dużych truskawek - jeśli są małe to wkładać całe, schować do lodówki

galaretkę pomarańczową rozmieszać w 450 ml gorącej wody, wystudzić i prawie tężejącą wylać na sernik, schować do lodówki na kilka godzin

sernik jest aromatyczny, pyszny i szybko się zjada...........SMACZNEGO!!!
Siedemnasta Truskawka