2017-07-03

na maśle zupa z młodej kapusty...

Składniki:


woda 3 litry, włoszczyzna 1/2 opakowania/mrożone, kostka rosołowa 2 sztuki, kucharek 1 łyżka, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, ziemniaki 6 sztuk, kapusta 1 większa/młoda, masło 2 łyżki, natka pietruszki 1 pęczek


włoszczyznę mrożoną, ziele angielskie, liście laurowe, ziemniaki pokrojone w kostkę, kostki rosołowe, gotować z 20 minut

do zupy wsypać pokrojoną drobno młodą kapustę, gotować z 15 minut

dodać masło i gotować z 3 minuty

dodać kucharka, paprykę ostrą i gotować z 2 minuty, na koniec dać posiekaną natkę pietruszki

zupa jest lekka,aromatyczna i smakuje wybornie..........SMACZNEGO!!!