2017-05-24

naleśniki budyniowe...

Składniki:


mąka tortowa 3 szklanki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, jajka 2 sztuki, olej rzepakowy 4 łyżki, cukier 2 łyżki, sól 1 łyżeczka, mleko 1/2 litra, woda gazowana 1/2 litra


wszystkie składniki umieścić w wysokim pojemniku, składniki o temepraturze pokojowej

pałką blendera zmiksować wszystko na gładką, dość rzadką masę, ciasto odstawić na 30 minut aby składniki napęczniały

patelnia 22cm naleśnikarka posmarowana olejem i mocno rozgrzana, nalać chochelką porcję ciasta

smażyć około 2 minuty z jednej strony

po obróceniu łopatką do naleśników smażyć na złocisty kolor - naleśniki są delikatne, miękkie, nam smakują do nadzienia słodkiego i wytrawnego...........SMACZNEGO!!!