2017-04-09

tortille na kolację...

Składniki:


tortilla 1 opakowanie, sos pomidorowy 200 ml, mięso mielone 50 dag, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 4 sztuki, przyprawa do mięsa mielonego 3 łyżki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, groszek konserwowy 1/2 puszki, pieczarki marynowane 250 ml


mielone mięso wieprzowe wyrobić z przyprawą do mielonego mięsa i drobno posiekaną cebulą z czosnkiem

na gorący olej włożyć mielone mięso, i smażyć mieszając, na koniec wsypać groszek konserwowy, wymieszać i wystudzić

placek tortilli posmarować pikantnym sosem pomidorowym, nałożyć porcję mięsa, dodać pieczarki marynowane i zawinąć w roladki

pokroić na porcje, można podgrzać w piekarniku lub mikrofali - smaczna na szybko kolacja...........SMACZNEGO!!!