2017-03-13

na cieście francuskim szybka pizza...

Składniki:


ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, keczup pikantny - ile potrzeba, oregano 2 łyżki, olej rzepakowy 4 łyżki, pieczarki 8 sztuk, cebula 1 sztuka, szpinak baby 1 opakowanie, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, papryka czerwona 1 większa, cebula 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, ser kozi 200 gram, ser żółty 15 dag

na oleju podsmażyć pokrojone cebule i pieczarki, nie solić, wody nie puszczą za dużo

wsypać opakowanie szpinaku baby, nie solić, podsmażać wszystko z 3 minuty mieszając, teraz dopiero dodać kucharka i wymieszać

ciasto francuskie rozwinąć na paieprze na blaszce z piekarnika, polać keczupem, posypać papryką słodką, oregano

rozsmarować pieczarki ze szpinakiem, posypać pokrojoną cebulą posypaną cukrem

posypać pokrojoną czerwoną papryką, dodać kawałeczki sera koziego

dodać starty żółty ser, użyłam morski, piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, pizzę piec około 30-35 minut, kroić trochę wystudzoną, podać z z keczupem - na cieście francuskim jest pizza na szybki obiad lub kolację.........SMACZNEGO!!!