2017-01-13

babeczki owocowe z gruszkową śmietaną...

Składniki:


jajka 6 sztuk "M", cukier brązowy 1 szklanka, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mleko 1 szklanka, mąka tortowa 25 dag, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, banan 2 sztuki, mandarynki 4 sztuki, jabłka 2 sztuki, przyprawy 1 opakowanie/do szarlotki, śmietana 30 % 330 ml, galaretka gruszkowa 1 opakowanie, kolorowa posypka - ile potrzeba


jajka, olej, cukier brązowy, mleko rózgą blendera dobrze zmiksować, wsypać mąkę z proszkiem i krótko połączyć składniki

pokrojone dość drobno owoce wymieszać z przyprawą do szarlotki

foremki posmarowane tłuszczem i obsypane tartą bułką, silikonowej nie trzeba, do foremek nałożyć porcje owoców, i prawie do pełna nałożyć ciasta na owoce

piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dól, babeczki piec około 35 minut, do suchego patyczka

mocno zimną śmietanę 30% ubijać rózgą blendera, gdy zacznie sztywnieć wsypać galaretkę gruszkową i ubić na sztywno, szprycką nakładać śmietanę na zimne babeczki, posypać kolorową posypką - babeczki sa wilgotne, aromatyczne.............SMACZNEGO!!!