Składniki:
jajka 6 sztuk "M",
cukier brązowy 1 szklanka,
olej rzepakowy 1/2 szklanki,
mleko 1 szklanka,
mąka tortowa 25 dag,
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki,
banan 2 sztuki,
mandarynki 4 sztuki,
jabłka 2 sztuki,
przyprawy 1 opakowanie/do szarlotki,
śmietana 30 % 330 ml,
galaretka gruszkowa 1 opakowanie,
kolorowa posypka - ile potrzeba
jajka, olej, cukier brązowy, mleko rózgą blendera dobrze zmiksować, wsypać mąkę z proszkiem i krótko połączyć składniki
pokrojone dość drobno owoce wymieszać z przyprawą do szarlotki
foremki posmarowane tłuszczem i obsypane tartą bułką, silikonowej nie trzeba, do foremek nałożyć porcje owoców, i prawie do pełna nałożyć ciasta na owoce
piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dól, babeczki piec około 35 minut, do suchego patyczka
mocno zimną śmietanę 30% ubijać rózgą blendera, gdy zacznie sztywnieć wsypać galaretkę gruszkową i ubić na sztywno, szprycką nakładać śmietanę na zimne babeczki, posypać kolorową posypką - babeczki są wilgotne, aromatyczne.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz