Składniki:
woda 3 litry,
  
    koper 3 baldachimki suszone,
    
    włoszczyzna 1/2 pęczka,
   
    ziemniaki 10 sztuk,
   
    ogórek kiszony 1/2 kg,
    
    woda 1/2 litra/z ogórków kiszonych,
    
    masło 1/4 kostki,
    
    kucharek 1 łyżka,
    
    pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
   
    mąka pszenna 3 łyżki,
    
    woda 1 szklanka,
    
    śmietana gęsta - ile potrzeba 
ziemniaki pokrojone w kostkę zalać wodą, włożyć suszone baldachimki kopru, wsypać rozdrobnioną w rozdrabniaczu włoszczyznę i gotować do miękkości ziemniaków
ogórki kiszone w rozdrabniaczu zmiksować i wlać do zupy, wlać również ile potrzeba do smaku wody z ogórków, dodać masło, kucharka, gotować z 15 minut na średnim ogniu
mąkę wymieszać z wodą i wlać do zupy mieszając do zagęszczenia, wsypać pieprz mielony
zupę podawać ze śmietaną lub jogurtem..................SMACZNEGO!!! 

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz