2016-06-08

galaretkowy deser "pychotka"...

Składniki:


truskawki 25 dag, galaretka cytrynowa 1 opakowanie, banan 1 duży, galaretka agrestowa 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 7 duże, galaretka wiśniowa 1 opakowanie, listki mięty - ile potrzeba


forma silikonowa z kominkiem 22 cm - na dno formy (będzie wierzchem) rozsypać umyte plastry truskawek

galaretkę cytrynową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i wlać na truskawki, schować do lodówki

na galaretce ułożyć plastry banana, wlać tężejącą galaretkę agrestową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki

następnie wlać tężejącą galaretkę wiśniową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, gdy galaretka zacznie zastygać lekko wciskać w nią biszkopty, schować do lodówki najlepiej na całą noc

forma silikonowa łatwo z galaretki schodzi, formę nakryć talerzem i odwrócić, zdjąć z galaretki ostrożnie, przybrać listkami mięty - deser jest pyszny na upały i nie za mocno kaloryczny.................SMACZNEGO!!!