2016-04-22

wyborny tatar z oliwkami...

Składniki:


polędwica wołowa 75 dag, cebula 3 śztuki, ogórek kiszony 3 sztuki, oliwki nadziewane papryką 10 dag, żółtka 3 sztuki, sól morska 3/4 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/2 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1,5 łyżki


świeżą polędwicę wołową zmielić na sitku w maszynce na drobnych oczkach

cebulę, kiszony ogórek drobno posiekać

zmieloną polędwicę wymieszać dokładnie z żółtkami, olejem, przyprawą w płynie, pieprzem, solą na kleistą masę

można podać jak na zdjęciu: porcja tatara, posypać cebulą z ogórkiem ,na to porcja tatara, posypać cebuą z ogórkiem i dodać oliwki, posypać pieprzem i cebulą z ogórkiem wokoło

tatar z oliwkami nadzianymi papryką smakuje wybornie i nie tylko do zimnej wódeczki ale i na kolację bez okazji...............SMACZNEGO!!!