2016-03-07

ziemniaczano-jajeczne kotlety z pesto peperoncino...

Składniki:


jajka 10 sztuk, ziemniaki gotowane w mundurkach 10 sztuk, bułka tarta 4 łyżki, pesto peperoncino Royal Brand 3 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, mleko 2 łyżki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba


dzień wcześniej ugotować ziemniaki w mundurkach, obrane dodać do jajek na twardo 9 sztuk i tłuczkierm do ziemniaków dobrze rozgnieść

dodać 1 jajko, bułkę tartą, przyprawy, mleko i dokładnie wyrobić na zwartą masę

zwilżonymi wodą dłońmi formować kotlety okrągłe, z tej ilości wyszło 13 sztuk

olej dobrze rozgrać na patelni, kłaść kotlety i lekko je spłaszczyć

smażyć na rumiano i odkładać na papierowy ręcznik - kotlety sa smaczne i na ciepło i na zimno, z różnymi sosami, keczupem................SMACZNEGO!!!