2016-03-20

uda kurczaka z piekarnika z pesto peperroncino,curry,papryką wędzoną...

Składniki:


udka kurczaka 4 duże, przyprawa pesto peperroncino Royal Brand, papryka wędzona Royal Brand 3/4 łyżeczki, pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka, curry Royal Brand 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka, sok z cytryny 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy 1/4 szklanki


każde udo umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i przeciąć na 2 części

pozostałe składniki dobrze wymieszać i natrzeć dokładnie kurczaka, w naczyniu żaroodpornym schować na kilka godzin do lodówki aby smaki się przegryzły

piec pod przykryciem w temperaturze 200 C, grzanie góra/dół z 40 minut, następnie zdjąć wieczko, obrócić mięso i bez przykrycia na termoobiegu w 170 C 10-15 minut

kurczak jest aromatyczny, ostry, soczysty...............SMACZNEGO!!!