2016-01-28

zdrowa, smaczna pasta z makreli wędzonej z olejem rzepakowym..

Składniki:


świeża makrela wędzona 1 średnia sztuka, ogórek kiszony 1 sztuka większy, cebula 1 większa sztuka, olej rzepakowy 150 ml, pieprz czarny świeżo mielony 3/4 łyżeczki, szczypiorek 1/2 pęczka

cebulę i kiszony ogórek drobno pokroić w kostkę, wsypać do miski, wlać olej rzepakowy
makrelę dokładnie obrać z ości w dać do miski, wsypać pieprz mielony

widelcem dokładnie wszystko połączyć, schować do lodówki na 30 minut, aby smaki się przegryzły, przed podaniem posypać szczypiorkiem

pasta najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem, jest zdrowa i pyszna.........SMACZNEGO!!!

„Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry”