2015-03-09

z piersi i groszku pyszna galaretka...

Składniki:


pierś z kurczaka 3 podwójne, groszek konserwowy 1 puszka, marchew 2 sztuki, kucharek smak lata luz zwykły 1 łyżka, woda 3 litry, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, żelatyna 6 łyżeczek


opłukane piersi zalać wodą i zagotować, usunąć szumy cedzakiem

wsypać kucharka, marchew i gotować na mniejszym ogniu do miękkości piersi

ugotowane piersi pokroić na drobno, marchewkę pokroić wsypać pieprz mielony, odsączony groszek z puszki i wszystko wymieszać, przełożyć np. do silikonowej formy z kominkiem

w 1 litrze gorącego wywaru rozpuścić żelatynę i wlać do formy, wystudzić

schować do lodówki najlepiej na całą noc...............SMACZNEGO!!!

pozostały wywar można użyć do ugotowania zupy...