2014-12-04

chrupiące placki ziemniaczane z barbecue i z twarożkiem...

Składniki:


ziemniaki 1 kg, cebula 1 sztuka, mieszanka barbecue Royal Brand 2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, jajka 1 sztuka, mąka pszenna 1/2 szklanki, bułka tarta 1/2 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba, twaróg 25 dag, jogurt naturalny 150 ml, szczypiorek 1 pęczek, sól ziołowa - do smaku


obraną cebulę, ziemniaki utrzeć na tarce drobne oczka - ja je rozdrobniłam w pojemniku blendera

dodać jajko, mąkę, tartą bułkę, barbecue, kucharka i dobrze wymieszać

na bardzo gorącym oleju smażyć rumiane, nie za grube placki z każdej strony, odkładać je na ręcznik papierowy

twaróg śmietankowy wymieszać z jogurtem, szczypiorkiem posiekanym, solą ziołową i podać z plackami

placki z twarożkiem świetnie smakują i są syte na obiad - dzięki dodaniu tartej bułki placki są bardzo chrupiące................SMACZNEGO!!!