2014-10-04

twaróg jabłkowy w naleśnikach...

Składniki:


jajka 2 sztuk, cukier 1 łyżeczka, sól 1/2 łyżeczki, mleko 3,2% 1 szklanka, woda gazowana 1 szklanka, olej rzepakowy 3 łyżki, mąka tortowa 2,5 szklanki, NADZIENIE: twaróg 25 dag, śmietana gęsta 3/4 szklanki, cukier waniliowy 1 łyżeczka, jabłka 3 sztuki, cukier 1 łyżka


wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe mikserem zmiksować dobrze i odstawić na 30 minut jabłka bez skórki zetrzeć na tarce grubsze oczka

twaróg dobrze rozgnieść widelcem ze śmiataną 18%, cukrem, cukrem waniliowym, dodać starte jabłka i wymieszać

patelnię do naleśników lub zwykłą przetrzeć ręcznikiem papierowym z olejem i dobrze rozgrzać

smażyć cienkie naleśniki na złocisto, naleśniki posmarować nadzieniem i zawijać ciasno...............SMACZNEGO!!!