2014-10-30

gulasz z piersi kurczaka z pieczarkami...

Składniki:


pierś z kurczaka 2 podwójne, oliwa 6 łyżek, cebula 1 sztuka, pieczarki 30 dag, kostka rosołowa 1 sztuka, woda 4 szklanki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, śmietana gęsta 2 łyżki, mąka pszenna 2 łyżki, koperek 1/2 pęczka


piersi kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i na gorącym oleju podsmażyć co jakiś czas mieszając

dodać pokrojoną cebulę i pokrojone pieczarki, podsmażać wszystko z 5 minut na większym ogniu mieszając

wlać wodę, dodać kostkę rosołową, pieprz i gotować na średnim ogniu do miekkości mięsa

śmietanę słodką gęstą 18% wymieszać z mąką i ciut wodą i zagęścić sos mieszając, wsypać koperek i do smaku ewentualnie soli

smaczny gulasz na obiad można podać z czym się lubi...........SMACZNEGO!!!