Składniki:
papryka średnia 6 sztuk,
mięso mielone 30 dag,
ryż basmati ugotowany 1 szklanka,
kucharek 2 łyżeczki,
ser feta 15 dag,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
oliwa z oliwek 6 łyżek,
ząbki czosnku 6 sztuk,
cebula 1 sztuka,
oregano 1 łyżeczka
mięso mielone dokładnie wymieszać w misce z drobno posiekanymi ząbkami czosnku roztartymi ze szczyptą soli, pokrojoną w kostkę cebulą, ugotowanym ryżem i pokruszonym serem fetą i ugotowanym ryżem w niesolononej wodzie
przyprawić 1 łyżeczką oregano, mielonym pieprzem, kucharkiem
z papryk odciąć górną część ( ok. 2 cm od strony ogonka ) i wyjąć gniazda nasienne i opłukać
papryki dobrze nadziać farszem do pełna i do każdej włożyć kawałek papryki z odciętych czubków
włożyć je do garnka, każdą polać oliwą i dusić pod przykryciem z 35 minut na średnio-mniejszym ogniu................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz