kasza jęczmienna średnia 1 szklanka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, mięso gulaszowe z indyka 30 dag, cebula 1 sztuka, pieczarki 40 dag, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, natka pietruszki 1/2 pęczka, papryka żółta 5 większe, olej 2 łyżki
na gorącym oleju podsmażyć mięso gulaszowe z indyka pokrojone na małe kawałki razem z pokrojoną w kostkę cebulą
dodać pokrojone dość drobno pieczarki i na większym ogniu mieszając podsmażać z 5 minut, wsypać ugotowaną kaszę średnią w niesolonej wodzie
do smaku dodać pieprz, kucharka, natkę pietruszki i podsmażać do odparowania nadmiaru wody
z papryk odciąć czubek, usunąć pestki, opłukać i nadziać kaszą do pełna lekko ubijając nadzienie
do rondla dać olej i podsmażyć papryki z 2 minuty z każdej strony i pod przykryciem dusić z 10 minut na średnim ogniu
smaczne, dość lekkie i zarazem syte danie na obiad..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz