2014-09-24

ciasto bez pieczenia "niebo w gębie"...

Składniki:


herbatniki 40 dag, masło miękkie 1/2 kostki, truskawki 1/2 kg, serek homogenizowany 250 ml, galaretka agrestowa 1 opakowanie, jogurt gęsty 250 ml, galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie, galaretka truskawkowa 1 opakowanie


herbatniki petit beurry zmiksować z miękkim masłem w rozdrabniaczu na drobną kruszonkę

tortownica 20cm - wysmarować cienko masłem miękkim, lepiej będzie zimne ciasto odchodzić od blaszki

połowę ciasta wsypać do blaszki i denkiem szklanki ubić spód ciasta, rozłożyć połówki truskawek

zimny serek homogenizowany bezsmakowy wymieszać z wystudzoną galaretką agrestową wymieszaną w 1 szklance gorącej wody

tężejący serek wylać na truskawki i do lodówki do stężenia

następnie wsypać resztę ciasta i delikatnie denkiem szklanki ubić, rozłożyć połówki truskawek i wlać tężejącą galaretkę truskawkową wymieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki

zimny gęsty jogurt brzoskwiniowy wymieszać z galaretką wystudzoną brzoskwiniową - galaretkę rozmieszać w 1 szklance gorącej wody

tężejący wylać na ciasto i do lodówki do stężenia na kilka godzin

ciasto jest po prostu "niebo w gębie" i warto je zrobić i zjeść............SMACZNEGO!!!