2014-08-26

matiasy z pieczarką,papryką,konserwowym ogórkiem,cebulą w oleju...

Składniki:


matiasy 8 sztuk, cebula 1 sztuka, ogórek konserwowy Smak 4 sztuki, pieczarki 10 sztuk, papryka czerwona 1 mała, cukier 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba


matiasy wymoczyć z 2 razy po 20 minut zmieniając wodę zimną, potem je wylać na sito aby odciekły z wody

pieczarki oczyścić, pokroić w talarki i w misce zalać je wrzątkiem na 3 minuty, potem na sitko je wylać

matiasy pokroić na 2 cm kawałki i posypać cukrem, pieprzem mielonym

dodać pokrojone ogórki konserwowe, paprykę, cebule i pieczarki sparzone

wlać z 1/2 szklanki zalewy octowej z ogórków, oleju rzepakowego tyle, aby zakryć składniki i wszystko dobrze wymieszać i schować do lodówki na kilka godzin...............SMACZNEGO!!!