2014-08-02

makrela z twarogiem Strzałkowo,ogórkiem,papryką do kanapek...

Składniki:


twaróg Strzałkowo 25 dag, makrela wędzona 1 średnia, ogórek zielony 1 mały, papryka czerwona 1 mała, cebula 1 sztuka, szczypiorek 1/2 pęczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka


twarożek ze Strzałkowa- jest wilgotny i śmietankowy, dobrze się nadaje do takich past...

ogórek, paprykę, cebulę pokroić w kostkę, twaróg rozgnieść widelcem

dodać dobrze obraną z ości makrelę wędzoną i wszystko widelcem pognieść-wymieszać

dodać pieprz mielony, posiekany szczypiorek i kilka łodyżek tymianku posiekanego, wymieszać i do lodówki na 1 godzinę aby smaki się przegryzły

pyszna pasta do pieczywa...............SMACZNEGO!!!