2014-08-05

jabłka pieczone z kaszanką...

Składniki:


kaszanka 2 sztuki, cebula 2 sztuki, olej rzepakowy 5 łyżek, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, jabłka 3 sztuki


cebulę pokroić w kosteczkę i na oleju gorącym ją zeszklić, posypać pieprzem mielonym

do cebuli dodać kaszankę obraną z flaka i pokrojoną w plastry, mieszając usmażyć kaszankę

z umytych jabłek ściąć czubek z ogonkiem i wydrążyć gniazdo nasienne nożem spiczastym uważając aby nie przeciąć jabłka

do jabłek nałożyć wystudzoną kaszankę i nakryć czubkiem jabłka

piec w mikrofali na opcji kombi 600 Wat z 10 minut, jest smaczna kolacja, można podać z pieczywem...............SMACZNEGO!!!

Jabłka wolnościJedz polskie jabłka


popieram akcję: BLOGERZY JEDZĄ JABŁKA...
zBLOGowani.pl