2014-07-23

pierś kurczaka w gulaszu warzywnym...

Składniki:


pierś z kurczaka 1 podwójna, olej rzepakowy 1/4 szklanki, fasolka szparagowa 30 dag, kalafior 1/2 sztuki, marchew 4 sztuki, cukinia 2 małe, pomidory 4 sztuki, czosnek ząbki 6 sztuk, woda 1 szklanka, kucharek 1 łyżka, cebula 1 sztuka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, koperek 1/2 pęczka


pierś kurczaka pokroić na kostkę i na gorącym oleju podsmażyć, dodać pokrojoną fasolkę szparagową i podsmażać ze 2 minuty

dodać kalafiora różyczki i wymieszać, podsmażać z 2 minuty

dodać pokrojoną młodą marchew i zamieszać, podsmażać ze 2 minuty

dodać pokrojone cukinie, pomidory, cebule, ząbki czosnku, zamieszać i podsmażać z 2 minuty

do garnka wlać wodę, dodać kucharka, pieprz i pod przykryciem dusić z 20 minut na mniejszym ogniu

gulasz jest pyszny do ziemniaków, ryżu ale nam najlepiej smakuje sam-bez dodatków............SMACZNEGO!!!