2014-07-30

papierówkowo-rabarbowy ucieraniec...

Składniki:


jabłka 4 sztuki, rabarbar 1,5 szklanki, cynamon Prymat 2 łyżeczki, jajka 3 sztuki, masło lub margaryna 1/2 kostki, cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki


jajka, miękka palma, cukier utrzeć mikserem z 4 minuty

wsypać mąkę z proszkiem i utrzeć mikserem na dość gęste ciasto

tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki posmarować masłem i na dno dać ciasto

na wierzch ciasta lekko wciskając położyć cienkie ósemki papierówek, rozsypać ze szklanki rabarbar surowy i posypać cynamonem i można też z 2 łyżeczki cukru

jeśli nie lubisz cynamonu to posyp tylko cukrem i np. wanilinowym czy waniliowym....

piec w 200C około 40-45 minut i ciasto wyjąć z blaszki wystudzone

ciasto jest smacznie owocowe............SMACZNEGO!!!