Składniki:
papryczka chili 2 sztuki,
olej rzepakowy 1/2 szklanki,
przyprawa do kurczaka 3 łyżeczki,
udka z kurczaka 3 sztuki,
cebula 3 sztuki,
woda 1/2 szklanki,
olej rzepakowy 4 łyżki
do marynaty do oleju dodaję tylko 1 łyżkę marynaty z papryczek chilli, będzie ostra
umyte udka natrzeć marynatą i na klika godzin schować do lodówki aby smaki się przegryzły
na gorącym oleju zrumienić udka i odłożyć na talerz
dwie papryczki ostre drobno pokroić, ja daję razem z pestkami, jest bardziej ostra
wlać 4 łyżki oleju i podsmażyć cebulę z papryką, włożyć do cebuli udka, wlać wodę i dusić pod przykryciem z 30 minut na mniejszym ogniu
udka podać do pieczywa, ryżu, ziemniaków, kaszy.................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz