Składniki:
podudzia z kurczaka 2 sztuki,
olej rzepakowy 2 łyżki
przyprawa do kurczaka 1 łyżka,
pieczarki 30 dag,
papryka marynowana 1 mała,
cebula 1 sztuka,
kucharek 1 łyżka,
woda 5 szklanek,
śmietana 1/2 szklanki,
mąka pszenna 2 łyżki,
natka pietruszki 2 łyżki
podudzia natrzeć przyprawą do kurczaka i na oleju gorącym zrumienić, odłożyć na talerz
na tym tłuszczu usmażyć pieczarki z cebulą, papryczką marynowaną ostrą razem z pestkami
dolać wody, włożyć podudzia, wsypać kucharka i pod przykryciem dusić z 30 minut
śmietanę słodką 12% wymieszać z mąką z ciut wodą i zagęścić sos, wsypać natkę pietruszki
podawać z ziemniakami, ryżem, kaszami...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz