2014-05-01

podudzia z pieczarkami..

Składniki:


podudzia z kurczaka 2 sztuki, olej rzepakowy 2 łyżki przyprawa do kurczaka 1 łyżka, pieczarki 30 dag, papryka marynowana 1 mała, cebula 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, woda 5 szklanek, śmietana 1/2 szklanki, mąka pszenna 2 łyżki, natka pietruszki 2 łyżki


podudzia natrzeć przyprawą do kurczaka i na oleju gorącym zrumienić, odłożyć na talerz

na tym tłuszczu usmażyć pieczarki z cebulą, papryczką marynowaną ostrą razem z pestkami

dolać wody, włożyć podudzia, wsypać kucharka i pod przykryciem dusić z 30 minut

śmietanę słodką 12% wymieszać z mąką z ciut wodą i zagęścić sos, wsypać natkę pietruszki

podawać z ziemniakami, ryżem, kaszami...........SMACZNEGO!!!