Składniki:
udka z kaczki 2 sztuki,
olej rzepakowy 4 łyżki,
czarny pieprz mielony Prymat,
słodka papryka Prymat 1 łyżeczka,
miód pszczeli 1 łyżka,
kucharek 1 łyżeczka,
sok z cytryny 1 łyżeczka,
olej rzepakowy 6 łyżek,
jabłka 4 sztuki,
przyprawa w płynie - do smaku
przygotować marynatę: olej, pieprz, papryka, majeranek, miód, kucharek, sok z cytryny dobrze wymieszać
udka kacze opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym
natrzeć je marynatą i do lodówki na 2-3 godziny
na gorącym oleju zrumienić udka z każdej strony i dusić je pod przykryciem do miękkości mięsa
jabłka bez skórki pokroić na większe kawałki i dodać je do kaczki
bez przykrycia je podsmażać z 15 minut, do smaku można dodać przyprawę w płynie i majeranku 2 łyżeczki.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz