2014-05-18

marynowana golonka z ziołami...

Składniki:


kminek Prymat 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, czosnek granulowany 1 łyżeczka , papryka ostra mielona 1 łyżeczka, bazylia otarta Prymat 1 łyżeczka , kucharek 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, golonka wieprzowa 2 sztuki, woda 1 szklanka, cebula 1 sztuka


wymieszać z olejem kminek, paprykę ostrą, pieprz ziołowy, bazylię, kucharek, czosnek granulowany i natrzeć umyte i osuszone nieduże dwie golonki - schować do lodówki na całą dobę, ze 3x obracać

marynatę z przyprawami wlać do rondla i do gorącej włożyć golonki

zrumienić golonki z każdej strony na rumiano

dolać szklankę wody i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, około 1 godziny - co jakiś czas je obracać w rondlu

golonki w tej marynacie są kruche i smaczne..........SMACZNEGO!!!